Düdüklüde Gece Islatmadan Süper Nohut Sulusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Kış geliyor ve sulu sıcak yemeklerimizi sofrada bulundurmanın tam vakti ))Nohut sevenleri tarifimle buluşturuyorum )Şimdiden afiyet olsun diyorum .
- 2 su bardağı nohut
- 250 gram kuşbaşı dana eti
- Yarım adet soğan
- 6 adet arpacık soğan
- 4 adet küçük yeşil süs biberi
- 1 yemek kaşığı karışık salça (Domates biber)
- 2 adet domates rendesi
- Tuz (Salçanız tuz oranına bakılırsa ek ediniz)
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım şu bardağı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
Not EkleTarifi Yazdır
Kış geliyor ve sulu sıcak yemeklerimizi sofrada bulundurmanın tam vakti ))Nohut sevenleri tarifimle buluşturuyorum )Şimdiden afiyet olsun diyorum .
- Öncelikle nohutu ıslatmadığım için tencereye koyup soğuk suyla kaynamaya bırakıyoruz.
- Üste çıkan köpükleri her seferinde köpükle alıyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra altını kısıp yarım saat kadar daha kaynamaya bıraktım. Süreç gittikten daha sonra nohutları tıpkı suyun ortasında süzmeden beklettim.
- sonrasındasında başka bir tencerede et kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Düdüklü tenceremize yağımızı koyduktan daha sonra yarım soğanı incecik doğrayıp yıkadıktan daha sonra arpacık soğanlarla birlikte güzelce karamelize ediyoruz.
- Üstüne pişen etleri de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Acı sevenler için süs biberlerini yalnızca bıçakla ucunu ikiye bölüp içine atabiliriz ben o denli yaptım acısı harika oldu.
- Salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar uygunca karıştırıyoruz.
- Domates rendemizi ekleyip yeniden karıştırmaya devam ediyoruz.
- Son olarak nohutlarımızı kaynattığımız suyun içerisinden kaşık süzgeç sayesinde tenceremize ekliyoruz.
- Şimdi tüm materyallerimizi yaklaşık 10 dakika kadar düzgünce karıştıralım.
- Bu esnada karabiber kimyon ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Karıştırma süreci bitikten daha sonra nohutları iki parmak geçecek kadar sıcak suyumuzu ekliyoruz.
- Son defa karıştırıp tuzuna baktıktan daha sonra;Düdüklü tenceremizi kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Pişmesini denetim edip servise başlayabilirsiniz Umarım enfes olmuştur Şifa olsun