Dünya nüfusunun büyük çoğunluğu siber saldırılara maruz kaldı

celeron

Global Mod
Global Mod
Uluslararası bir ankete göre, küresel çapta yaygınlaşan siber suç artık 15 ülkede nüfusun çoğunluğunu etkiliyor. Reasürans şirketi Munich Re'ye göre, Avustralya'dan Almanya ve ABD'ye kadar 7.500 katılımcının ortalama %57'si siber saldırılara maruz kaldı.


Reklamcılık



Bunlara beş farklı siber suç türü dahildir: bilgisayar virüsleri, çevrimiçi ticaret dolandırıcılığı, çevrimiçi transfer dolandırıcılığı, kimlik hırsızlığı ve diğer kişisel verilerin çalınması. Ancak anketin sonuçları ülkeden ülkeye önemli ölçüde farklılık göstermektedir: Japonya'da, %72'si hiçbir zaman bir siber saldırının kurbanı olmamıştır ve bu da Doğu Asya ülkesini bu açıdan en güvenli ülke yapmaktadır.

Almanya ciddi şekilde etkilendi


Ancak ankete göre Almanya'da şimdiye kadar sadece yüzde 38'i kurtuldu ve bu da onları on beş ülke arasında onuncu sıraya yerleştiriyor. Listenin en altında Çin yer alıyor ve sadece yüzde 19'u hiçbir zaman çevrimiçi bir failin kurbanı olmadıklarını söylüyor. Buna göre, uluslararası alanda da çoğunluk endişeli: 15 ülke genelinde ortalama olarak yüzde 53'ü korkulan siber saldırılar konusunda endişeli veya çok endişeli olduklarını söyledi. Ancak çevrimiçi suç korkusu söz konusu olduğunda zirvede Çin değil, Hindistan var. Ankete göre, yüzde 80'i siber saldırıdan korkuyor.

Ankete göre, Hollandalılar yüzde 27 ile en az endişeli olanlar. İstatistik portalı Statista, DAX grubu adına Ocak ve Şubat aylarında katılımcılara çevrimiçi anket uyguladı; Munich Re'ye göre sonuçlar bireysel ülkeleri temsil ediyor.


ayrıca okuyun

Daha fazla göster



daha az göster





Siber suçun kapsamı ve siber suçluların yol açtığı hasar konusunda çok farklı tahminler var çünkü bildirilmeyen vakaların sayısı çok fazla. Ancak çoğu uzman, hasarın yıldan yıla neredeyse sürekli arttığı konusunda hemfikir. Sadece birkaç fail hüküm giyiyor veya yakalanıyor.

Anket metodolojisi


Ocak ve Şubat aylarında Statista, Munich Re adına 15 ülkede 7.500 kişiye anket uyguladı: Avustralya, Brezilya, Çin, Almanya, Fransa, Büyük Britanya, Hindistan, İtalya, Japonya, Kanada, Hollanda, İsveç, İspanya, Güney Afrika ve ABD. Munich Re'ye göre sonuçlar hem küresel olarak hem de tek tek ülkeler için temsili nitelikte. Ana sorulardan biri şuydu: “Aşağıdakilerden herhangi birinden hiç etkilendiniz mi? Kötü amaçlı yazılım, çevrimiçi alım satım yaparken yapılan hileli eylemler, banka hesabımdan yapılan hileli transferler, özel kimliğimin çalınması, özel verilerin çalınması.”


(Asla)