Dur ihtarına uymayan arabaya ateş açan polis, özgür bırakıldı

Samuag

New member
İstanbul Ümraniye’de dur ihtarına uymayan sürücüyü 5 el ateş ederek ağır yaralayan polis özgür bırakıldı.

Olay 9 Mart gece 02.00 sıralarında Ümraniye’ye bağlı Esenşehir Mahallesi’nde meydana geldi. 8 bekçi ile yol denetim nazaranvinde yer alan Komiser Yardımcısı A.K.(30) kuşkulu gördüğü arabası durdurmak istedi.

Dur ihtiyarına uymayan araba şoförü Çağlar T.(21) teze göre komiser yardımcısı A.K.’ye silah doğrulttu. Bunun üzerine A.K. arabaya 5 el ateş açtı. Çağlar T. ensesinden, yolcu koltuğunda bulunan Deniz Ç.(23) bacağından yaralandı. S.B. ise yara almadan yakalandı.

TABANCA VE UYUŞTURUCU UNSUR ELE GEÇİRİLDİ

Çağlar T.’nin ağır bakımda tedavisine devam edildiği öğrenilirken arabasında yapılan aramada 1 adet tabanca ve şarjöre basılı 2 adet fişek ile bonzai olduğu bedellendirilen uyuşturucu unsur ele geçirildi. Ayrıyeten kuşkulu Çağlar T.’nin 18, Deniz Ç. ve S.B’nin ise 6’şar adet kabahat kaydı olduğu öğrenildi.

Savcılık talimatıyla gözaltına alınan Komiser Yardımcısı A.K.’nin emniyetteki tabirinde uygulama yaptıkları sırada dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan kuşkulu arabanın içerisinden kendisine silah doğrultulduğunu ve bunun üzerine arabanın gerisinden ateş açtığını söylemiş olduği öğrenildi.

İSİMLİ DENETİM KAİDESİYLE HÜR

Emniyetteki süreçlerinin akabinde Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen Komiser Yardımcısı A.K. burada savcıya söz verdi. Savcılık, sözünün akabinde A.K.’yi “Olası kastla silahla yaralama” kabahatinden yurt dışına çıkmamak ve imza formundaki isimli denetim önlemi uygulanması talebiyle hakimliğe sevk etti.

Anadolu Sulh Ceza Hakimliği de mevcut kanıt durumunu ve hatanın işleniş biçimini dikkate alarak A.K.’nin yurt dışına çıkmamak ve imza halindeki isimli denetim önlemleriyle hür bırakılmasına karar verdi.