Eda Işık Kaplan’a cinsel taarruz davasında beraat

Samuag

New member
Ankara’da intihar eden Eda Parıltı Kaplan’a “nitelikli cinsel saldırı”da bulundukları teziyle tutuklanan sanıklar Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu üzerine atılı cürümden beraat etti.

Ankara 12. Ağır Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar, taraf avukatları ile Eda Işık Kaplan’ın ailesi katıldı.

Mahkeme Lideri, dava evrakına gelen evrakı okuduktan daha sonra temele ait savunma yapmaları için sanıklara yemin etti.

Sanık Ardıçoğlu, Eda Parıltı Kaplan’a zorla bir şey yapmadığını öne sürerek, “Televizyonlarda ben hakkımda söylenenler palavradır. Televizyon kanallarından aradılar yayına çıkmam için katiyen gitmedim. İsimli denetimle hür bırakıldıktan daha sonra kaçmadım saklanmadım. Ben adaletten öbür bir şeye güvenmiyorum.” dedi

Dava evrakına gelen tüm raporların lehine olduğunu savunan Ardıçoğlu, beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Sanık Güzelyurt da dava evrakındaki kanıtların hatasız olduğunu ortaya koyduğunu savunarak, beraatini istedi.

“SOMUT KANIT BULUNAMADI”

Avukat beyanlarının akabinde sonucunı açıklayan mahkeme, sanık Ardıçoğlu’un üzerine atılı “nitelikli cinsel saldırı” hatasını gerçekleştirdiğine dair somut kanıt bulunamadığından oy oldukcaluğuyla beraatına karar verdi.

Mahkeme kararla birlikte sanığın tahliyesine hükmetti.

Mahkeme tutuksuz sanık Güzelyurt’un da Kaplan’a karşı nitelikli cinsel taarruzda bulunduğuna dair somut kanıt bulunamadığından oy birliğiyle beraatine karar verdi.

18 YIL MAHPUSLARI İSTENDİ

Ankara’da intihar eden Eda Işık Kaplan, ölümündilk evvel kendisine cinsel akında bulundukları sebebi öne sürülerek Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu’dan şikayetçi olmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, olay günü Güzelyurt’un, alkolün tesiriyle kendisinde olmayan Eda Işık Kaplan’a cinsel taarruzda bulunduğu, ondan sonrasında tıpkı hareketi Ardıçoğlu’nun da gerçekleştirdiği söz edilerek, bu türlü, “nitelikli cinsel saldırı” cürmünü gerçekleştirdiği belirtilen sanıkların en az 18 yıl mahpusla cezalandırılması istenmişti.

Eda Parıltı Kaplan, sanıklar hakkında polise şikayette bulunduktan bir hafta daha sonra, 7 Ağustos 2021’de intihar etmişti.