Ejder Tatlısı

Leila

Global Mod
Global Mod
Ejder Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • Yarım paket beyaz kare çikolata
Çilek sosu için;

  • 300 gram çilek (1 dolu çorba kâsesi)
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Süsleme için;

  • 6-8 adet çilek
  • Milföy kurusu
Ejder Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle süsleme için milföy kırıntısı yapmak isterseniz 1 yaprak milföyü 200 derecede biraz kurutun ve soğuduktan daha sonra elinizle ufalayın. Tüm süslemelerde kullanabilirsiniz.
  2. ondan sonrasında muhallebi için haşhaş ve çikolata hariç tüm materyalleri karıştırın.
  3. Koyu kıvam alınca üzerine çikolata ve haşhaş ekleyin.
  4. Biraz kaynadıktan daha sonra sunum kâsenize alın. Buzdolabına kaldırın.
  5. Çilek sos için tüm gereçleri blendırdan pürüzsüz olana kadar çekin.
  6. Kaynayana kadar karıştırın.
  7. Kaynadıktan daha sonra muhallebi kısmının üzerine paylaştırın.
  8. Dolapta bi kaç saat dinlendirdikten daha sonra çilek ve milföy kırıntısı ile süsleyin. Afiyet olsun.
Ejder Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı