Ejder Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
- Yarım paket beyaz kare çikolata
- 300 gram çilek (1 dolu çorba kâsesi)
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 6-8 adet çilek
- Milföy kurusu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle süsleme için milföy kırıntısı yapmak isterseniz 1 yaprak milföyü 200 derecede biraz kurutun ve soğuduktan daha sonra elinizle ufalayın. Tüm süslemelerde kullanabilirsiniz.
- ondan sonrasında muhallebi için haşhaş ve çikolata hariç tüm materyalleri karıştırın.
- Koyu kıvam alınca üzerine çikolata ve haşhaş ekleyin.
- Biraz kaynadıktan daha sonra sunum kâsenize alın. Buzdolabına kaldırın.
- Çilek sos için tüm gereçleri blendırdan pürüzsüz olana kadar çekin.
- Kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynadıktan daha sonra muhallebi kısmının üzerine paylaştırın.
- Dolapta bi kaç saat dinlendirdikten daha sonra çilek ve milföy kırıntısı ile süsleyin. Afiyet olsun.