Ekler (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için
- 1 su bardağı su
- 100 gr tereyağı (margarin)
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 3 adet yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket kremşanti (ben kullanmadım)
- 1 adet yumurta sarısı
- Çikolata sos
- 80 gram sütlü çikolata (benmari adabı eritip)
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamuru için su ve yağı ocağa alıyoruz,yağ eriyince şeker ve tuzu koyuyoruz. Unu ek ediyoruz. Topaklar gidene kadar ezerek karıştırmaya edelim.
- Hamur büsbütün soğuyunca yumurtaları tek tek ilave ederek güzelce çırpıyoruz. Dolapta bekletirseniz 15 dakika kadar daha kolay sıkılır.
- Muhallebi için vanilya ve tereyağ hariç tüm materyaller çırpılıp ocağa alınır. Daima karıştırılarak orta ateşte pişirilir.
- Ocağın altı kapatılınca vanilya ve tereyağı eklenir. Sıkma torbasına aldığımız hamurdan ne fazlaca ince nede kalın olmayacak biçimler verilir.
- Düzgün olmayan kısımlarını parmağımızı suya batırıp düzeltelim.
- Önceden ısıttığımız fırında alt_üst ayarda 190 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırın kapağını hiç açmıyoruz.
- Piştikten daha sonra fırını kapatıp 15 dakika daha hamuru fırında tutalım,fırının kapağını açmadan pişen hamurlarımızı ortadan ikiye keselim.
- Ortasına muhallebi koyalım.
- Üst kapaklarını çikolata sosa batırıp kapatalım. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Mutlaka deneyin favori tatlınız olacak. Afiyet olsun.@acemimutfak2022 sayfama göz atarsanız epey sevinirim????.