Ekonomi, MSME'lerin ve yenilikçi start-up'ların yatırımlarını teşvik etmek için 34 milyonun üzerinde

Samuag

New member
Prato bölgesinde bir kumaş fabrikası

50 bin avroya kadar kredi finansmanına erişimi kolaylaştırarak ve yeni yenilikçi işletmelerin kurulmasına destek vererek üretken yatırımları (genişletme, çeşitlendirme, üretim sisteminin konsolidasyonu, ekolojik, teknolojik ve dijital geçiş süreçleri) destekleyerek MSME'lerin rekabet gücünü artırmak ve halihazırda aktif olanların birleştirilmesi. 14 Kasım'da iki ihale açılacak ve her ikisi de 2021-2027 ERDF bölgesel programından fonlarla finanse edilecek ve Giovanisì çerçevesine dahil edilecek 34 milyon Euro'nun üzerinde kaynak sağlanacak. Yönetim Sviluppo Toscana'ya emanet.

Başkan Eugenio Giani, “Bir süredir kendimizi, Toskana üretim sisteminin yatırım yapmasına ve start-up'ların kurulmasını teşvik etmesine yardımcı olacak politikaları teşvik etmeye adadık” dedi. Öncelikli amacı Toskana girişimcilik dokusunu rekabetçi olmaya devam etmek için giderek daha gelişmiş çözümler aramaya itmek olan önlemler. 'Yaygın Toskana' olarak adlandırılan büyük merkezlerin dışında faaliyet gösteren gerçeklere özellikle dikkat edilerek. Startup tarafında ise 2020 yılında bölgesel bir kanun kabul ettik, özel kişilerle de işbirliği yaparak diğer ihaleleri ve bunları teşvik edecek çeşitli projeler başlattık ve sonuçlar tatmin edici oldu. Ancak ulusal düzeyde Toskana'nın üst sıralardan uzak olduğu göz önüne alındığında, daha ileri bir adım atmamız gerekiyor”.

Turizm ve ekonomiden sorumlu meclis üyesi Leonardo Marras, “Düşündüğümüz ve son aylarda yayınlanmakta olan önlemler, inovasyon, uluslararasılaşma desteği, araştırma ve daha genel olarak üretken yatırımlar, hatta daha da önemlisi, alanlarda güçlü bir artış sağlayabilir” yorumunu yaptı. en geleneksel olanları. Daha önce de söyleme fırsatı bulduğum gibi, Toskana ekonomik sistemi geleceğin zorluklarını kabul etmeye hazır olmalıdır. Alternatif yok. Bu nedenle, bu güven ve kaynak enjeksiyonunu bir yandan yeni yenilikçi işletmelerin doğuşunu ve gelişimini desteklemek, diğer yandan da girişimcilik yapımızı daha modern ve rekabetçi hale getirmek için vermek istedik”.

Üretken yatırımlara destek
İlk çağrı, kendi bölgesinde bulunan projelerin uygulanmasını kolaylaştırmak ve üretim sisteminin genişletilmesi, çeşitlendirilmesi ve konsolidasyonu ile teknolojik, dijital ve ekolojik süreçlere yönelik yatırımları destekleyerek MSME'lerin rekabet gücünü artırmak için 21,4 milyon avro ayırıyor. Araç, Bölge tarafından belirlenen finansörler tarafından kullandırılan 50 bin avroya kadar kredilere geri ödemesiz hibe (faiz katkısı ve garanti komisyon hesabı) verilmesidir. Finansmanın yine Bölge tarafından belirlenen garantörler tarafından garanti edilmesi ve KOBİ'ler için Garanti Fonu'nun Toskana Bölgesi Özel Bölümü'ne reasürans edilmesi gerekmektedir.

Yetkili finansman kuruluşlarının ve garantörlerin listesi Bölgenin web sitesinde mevcuttur:

İki finansman hattı var. Gençlere, kadınlara veya sosyal güvenlik ağlarından yararlananlara yönelik işlerin kurulmasına ayrılan Hat A ve diğer MSME'leri de kapsayan Hat B.

Başvurular 14 Kasım'dan itibaren kaynaklar bitene kadar yapılabilecek.

Duyuru: https://tinyurl.com/ys7hbrs8

Yenilikçi start-up'lar
Mali bütçesi 2,8 milyon avro olan ikinci ihale, yeni yenilikçi işletmelerin yaratılmasını ve halihazırda faaliyet gösterenlerin konsolidasyonunu teşvik etmeyi amaçlıyor. Yardım, minimum 10 bin ile maksimum 100 bin Euro arasında değişen, uygun yatırımın toplam maliyetinin %90'ına eşit, geri ödemesiz hibe ve sermaye katkısı şeklinde sağlanır. Alıcılar, başvuru tarihinden 3 yıl önce kurulmuş yenilikçi start-up'lar ve finansmana kabul edildikten sonraki 6 ay içinde kurulacak girişimlerdir. Başvuru sahiplerinin Toskana için Akıllı Uzmanlaşma Stratejisi (RIS 3) ile uyumlu alanlarda faaliyet göstermesi gerekmektedir.

Ödül kriterleri, istihdamın artması, çoğunluğun katılımı veya sahipliğinin kadın veya gençlerin olduğu şirketler, yasallık ve cinsiyet eşitliği kriterleri, iç alanlarla ilgili olarak belirlenmektedir.

14 Kasım'da (31 Ocak 2015'e kadar) 2,8 milyon avroluk mali tahsisle açılacak olan yenilikçi start-up'lara çağrı.

Duyuru: https://tinyurl.com/y3h2f3rt

İki duyuruyu ayrıntılı olarak göstermek için, 20 Kasım'da (yenilikçi girişimler) ve 21 Kasım'da (üretken yatırımların finansmanı) gerçekleştirilecek iki web semineri düzenlendi. Toplantılar ilgili tüm taraflara açıktır ve aşağıdaki şekilde gerçekleştirilecektir: