Ekşili Kabak Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet kabak
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3 adet domates ya da 4 yemek kaşığı domates konservesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı nohut (buzluktan çıkardım.)
- 3 büyük sarımsak
- 1 adet limon suyu (ben evvelinde hazırladığım 6 adet küp kullandım buzluktan.)
- Tuz
- 1 yemek kaşığı nane
- 3,5 su bardağı su (Su bardağı ölçüsü 200 ml)
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar küp küp doğranarak, kızgın yağa atılır.
- Salça eklenerek, kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Yıkanmış, soyulmuş ve doğranmış kabaklar eklenerek, biraz kavrulur.
- Domateslerin kabuğu soyularak kabakların üzerine eklenerek, bütün materyaller karıştırılır.
- Limon suyu ve tuz ek edilir. bir süre karıştırılarak, su eklenir.
- Ocağın altı açılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan daha sonra ocağın altı kısılarak tencerenin kapağı kapatılır.
- Kontrollü bir biçimde karıştırılarak, kabakların pişmesine yakın sarımsaklar eklenir.
- Yemeğimiz pişince altı kapatılır ve üzerine nane eklenir.
- Sıcak bir biçimde, yanında bulgur pilavı ile servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.