El Açması Baklava Tanımı

Leila

Global Mod
Global Mod
El Açması Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke (üzüm yada elma fark etmez)
  • Bir çimdik tuz
  • 3,5 su bardağı un
Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu
Arasına;

  • 2 su bardağı ceviz içi (fındık yada fıstık da tercih edebilirsiniz)
Hamuru açmak için;

  • Nişasta
Üzeri için;

  • 200 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
El Açması Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şerbet için şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.
  2. Şerbet kaynadıktan daha sonra bir kaç damla limon suyu ekleyip 2-3 dk daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
  3. Hamur için gereçleri uygun bir kaba alıyoruz ve karıştırıyoruz.
  4. Unu yavaş yavaş ekliyoruz ve ele yapışmayan bir kıvam aldığında bir yarım saat dolapta dinlendiriyoruz.
  5. Dinlenen hamuru toparlayıp küçük küçük bezeler haline getiriyoruz. (ben 26 tane beze elde ettim).
  6. Bezeleri birinci evvel küçük çapta açıyoruz.
  7. ondan sonrasında birinci 9 bezenin ortasına nişasta sürüyoruz ve üst üste koyup tepsi büyüklüğünde açıyoruz.(açarken merdane kullandım oklavaya gerek kalmadı).
  8. Açtığımız 9 bezeyi tepsiye yerleştirelim. (ben katlarını tek tek ayırmadım piştikten daha sonra esasen katlarına ayrılıyor. )
  9. Üzerine ceviz kırığı serpiştirelim.
  10. Aynı süreçleri öbür 9 beze ortasında yapalım ve tepsiye yerleştirip üzerine ceviz kırığı serpiştirelim.
  11. Kalan 8 beze ortasında tıpkı süreci yapalım ve tepsiye yerleştirelim.
  12. Baklavayı istediğiniz biçimde dilimleyebilirsiniz.
  13. Dilimlediğiniz baklavanın üstüne eritilmiş tereyağını ve sıvı yağı karıştırıp sürelim.
  14. 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dk pişirelim. (pişme müddeti fırına bakılırsa değişir).
  15. Pişem baklavamız ılıkken hem de şerbetinde altını yakıp biraz ılık olmasını sağlayalım ve şerbeti baklavaya dökelim.Baklava 1 gün daha sonra daha da hoş olur.Deneyeceklere afiyet olsun ????.
El Açması Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı