Elma Şöleni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket sade pasta kreması
- Pasta kremasını üstündeki tanımda açıklandıği kadat süt
- 3 adet elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı kırık ceviz
- 1 tepeleme çay kaşığı tarçın
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kaba yumurtaları ve toz şekeri alıp, mikserle 5 dakika çırpıyoruz.
- Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karışıma ek ediyoruz. Tarçını da ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz.
- Yağladığımız borcama kek hamurunu döküp evvelinde ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Pişirme müddeti fırından fırına değişiklik gösterebilir, bu yüzden keki kürdanla denetim edebilirsiniz.
- Bir öbür kapta pasta kremasını ve üzerinde belirtilen sütü mikserle düzgünce çırpıyoruz.
- Uygun bir tavaya kabuklarını soyup, rendelediğimiz elmaları ve toz şekeri alıyoruz. Elmalar suyunu bırakıp geri çekinceye kadar pişiriyoruz. Pişen elmanın altını kapatıp, tarçınla kırık cevizi ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Pişen ve soğuyan keki elimizle parçalıyoruz ve hazırladığımız pasta kremasıyla buluşturarak hamur üzere yoğuruyoruz.
- Elde ettiğimiz hamuru uygun bir borcama döşüyoruz. Üzerine hazırladığımız elma harcını yayıyoruz ve oda sıcaklığına ulaşınca buzdolabına kaldırıyoruz. Bir saat kadar dinlendirdikten daha sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun!.