Elmalı Güllü Tart

Leila

Global Mod
Global Mod
Elmalı Güllü Tart Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 125 gr soğuk tereyağı
  • 1 adet yumurta
Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;

  • 6 tane kırmızı elma
  • 2,5 su bardağı su (500 ml)
  • Yarım çay bardağı toz şeker
Elmalı Güllü Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tart hamuru için rondoya soğuk tereyağı, şeker, un ve limon suyunu ekleyerek homojen bir kıvam alıncaya kadar rondoyu çalıştıralım.
  2. Ardından karışımı uygun bir karıştırma yoğurma kabına alalım ve yumurtayı ekleyerek güzelce yoğuralım.
  3. Ardından streç sinemadan bir modül alalım ve hamuru üzerine koyarak saralım. bu türlü buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirelim.
  4. Elmalarımızın çekirdeklerini çıkartalım ve ince olacak biçimde dilimleyelim.
  5. Elmaların kararmaması için limonlu suda bekletelim.
  6. Uygun bir tencereye su ve şekeri alarak kaynatalım.
  7. sonrasındasında elmalarımızı suyun içerisine alalım ve yumuşayıp kıvrılacak kıvama gelene kadar haşlayalım.
  8. Kevgir yardımı ile elmalarımızı süzerek bir tabağa alalım.
  9. Pişirme kağıdından bir kesim alalım ve fırın tepsisine yerleştirelim. Akabinde elma dilimlerini yavaşça üst üste gelecek biçimde sıralayalım.
  10. Hepsini sıraladıktan daha sonra elmaların kararmamaları için üzerine streç sinema kapatalım ve bir kenarda bekletelim.
  11. Kreması için süt, un ve toz şekeri tencereye alarak karıştıralım. daha sonrasında ocağı açalım ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  12. Göz göz olan kremaya vanilya ekleyerek son defa karıştıralım ve ocaktan alalım.
  13. Pişirme kağıdından bir kesim alarak makas sayesinde uzun şeritler keselim.
  14. Dinlenen hamuru evvel birkaç modüle bölerek elimizle toparlayalım.
  15. ondan sonrasında tezgaha un serperek açmaya başlayalım. Hamuru ince bir biçimde açtıktan daha sonra bir kase sayesinde daireler formunda keselim.
  16. Muffin kalıbına evvel pişirme kağıdından hazırladığımız şeridi sonrasındasında da hamuru yerleştirerek düzeltelim.
  17. Hamur bitinceye kadar birebir formülle şekillendirip muffin kalıbına yerleştirmeye devam edelim.
  18. Tartların kabarmamaları için tabanlarına çatalla delikler açalım.
  19. ondan sonrasında hazırladığımız kremayı bir kaşık sayesinde tartların içerisine paylaştıralım.
  20. Son olarak fırın tepsisine sıralayarak beklettiğiniz elmaları rulo formunda saralım.
  21. Hazırladığımız gülü tartların üzerine yerleştirerek hafifçeçe bastıralım.
  22. Tartlarımızı öncesinden 180 derece ısıttığımız alt-üst fansız ayardaki fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
  23. İlk sıcağı çıkan elmalı gül tartların üzerine pudra şekeri serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun!
Elmalı Güllü Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı