Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet büyük uzunluk elma
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sıvı yağ ve suyu ekliyoruz.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip spatula yardımı ile karıştırıyoruz.
- Hamurun yarısını yağlı kağıt serdiğimiz borcama yayıyoruz.
- Önce ince bir katman tarçın eleyip ince kıydığımız elmaları diziyoruz ve cevizi yazdıktan daha sonra tekrar tarçın ediyoruz.
- Kalan hamuru üzerine ek edip 180 derece öncesinden ısıtılmış fırına veriyoruz.
- Pişen kekin birinci sıcağı geçtikten daha sonra üzerine pudra şekeri ediyoruz. Afiyet olsun.