Elmalı Tart Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı erimiş tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 2 paket kabartma tozu
- Un
- 8 adet orta uzunluk elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın tozu
- 1 su bardağı ceviz içi
Not EkleTanımı Yazdır
- Derince bir kabın içine yumurtayı kırın içine tereyağı, yoğurt, sıvı yağ,toz şeker,iyice çırpın.
- Nişasta, kabartma tozunu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyin.
- Hamurdan bir portakal büyüklüğünde kesin ve dondurucuya koyun soğutarak sert bir hamur elde edin.
- Elmayı soyun rendeleyin,tavaya koyun,üzerine toz şeker ve tarçın koyun suyu çekilinceye kadar karıştırarak pişirin. İçine ceviz de ekleyerek soğumaya bırakın.
- Kalan hamuru tepsiye bir parmak kalınlığında yayın.
- Üzerine elma harcını yayın.
- Dondurucudan çıkan hamuru tepsinin üzerine rendeleyin. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.