Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için:
- 200 gram un
- ½ çay kaşığı kabartma tozu
- 100 gram şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 adet yumurta
- 100 gram yumuşak tereyağ/margarin
- 1 ½ kg tatlı elma
- 75 gram şeker
- ½ çay kaşığı tarçın
- 25 gram tereyağ
- 150 gram un
- 100 gram şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 100 gram yumuşak tereyağ/margarin
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için tüm materyalleri bir kaba alın ve pürüzsüz bir hamur elde edin.
- Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Hamurun 3/4 tabana koyun çatal batırın.
- Önceden ısıtılmış 200 °c fırında (fanlı 180 ° c) 15 dk pişirin fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan daha sonra artan hamuru 2 cm yüksekliğinde kenar yapın.
- Elmaları soyun küp küp kesin. Tencereye tüm gereçleri alın ve 10 dk kadar soteleyin. Ilimaya bırakın.
- Üzeri için tüm gereçleri bir kaba alın ve yoğurun.
- Elma harcı kalıba aktarın.
- Hazırladığınız hamurdan kesimler koparin ve üzerini büsbütün kaplayın.
- Önceden ısıtılmış 200 °c fırında 40 dk pişirin.
- Piştikten daha sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan daha sonra kelepçeyi alın.
- Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpin.Afiyet olsun inşallah.Deneyeceklerin şimdiden eline sıhhat.