Emre Belözoğlu en büyük gayesini beIN SPORTS’ta deklare etti

DeSouza

Global Mod
Global Mod
beIN MANŞET’e bağlanan Medipol Başakşehir Teknik Yöneticisi Emre Belözoğlu beIN SPORTS’a özel açıklamalarda bulundu.
Yeni kuşak teknik erkeklerin ülke sporuna epey değerli pahalar kattığını tabir edenEmre Belözoğlu, oyunun her fazını planlamanın kendisi için şayet olmazsa olmaz olduğunu belirtti. Mesleği ile ilgili de konuşan başarılı çalıştıcı, en büyük hayalinin Avrupa’da ekip çalıştırmak olduğunu söylemiş oldu.
Emre Belözoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Oyunu geride kurmak…
Emre Belözoğlu, oyunu geriden kurmanın kıymetini şu sözlerle deklare etti: “Ana oyun planı olarak geriden başlama isteğimiz var. Planladığımız tertip ve farklı oyunlarla rakibin planlarını bozmak istiyoruz. Oyunun her fazını planını planlamak benim için şayet olmazsa olmaz. Oyunu geriden kurarak, rakibi üzerimize çekip bir tehdit oluşturmak istiyoruz. Rakibi üstümüze çektikten daha sonra baskısını kırıp geçiş oyunu oynama isteğimiz var. Geriden oyun kurmayı da bedelli görüyorum. Elinizdeki materyale bakılırsa bunu planlamak gerekli.”
“Taç bizim için bir pas organizasyonu”
Emre Belözoğlu, duran toplar ve taç tertipleri ile ilgili; “Haftada birkaç gün yalnızca duran toplar üzerine çalışmalar yapıyoruz. Taçlardaki tertipler bir duran top tertibi. Biz tacı pas opsiyonu olarak kıymetlendiriyoruz.” açıklamasında bulundu.
Medipol Başakşehir’in duran top savunması
Duran toplardan yenüz gol yemeyen Medipol Başakşehir’in savunması ile ilgili; “Yağız Hoca var. Duran top çalışmalarında onun tahlilleri üzerinden kıymetlendirme yapıyoruz. Duran top olduğunda ben otururum ve Selçuk Hoca ayağa kalkar. Bu, Selçuk Hoca’nın başarısı…”
“Biglia epeyce zeki bir oyuncu”
Topa sahip olmak istiyorum. Daha süratli ve akıcı oynayan bir oyunu oynamalıyız. Yanlışsız alanları bulduğunda da rakibe tehdit oluşturmalıyız. Bu zeka grubumuzda Lucas Biglia’da var ve Biglia, bu manada fazlaca değerli ve bedel katan bir oyuncu. O üyzden de bizim için fazlaca deerli ve değerli.
“Ndayishimiye Avrupa’da fazlaca rahatlıkla oynayabilir”
Emre Belözoğlu, grubun yıldız oyuncusu Youssouf Ndayishimiye’nin performası ile ilgili; “Önce kilo vermesini istedik. Futbolda artık fizik epey aktif. Youssouf, biz geldiğimizde 100 KG’ya yakındı. Artık 92’lerde fakat ben altına düşmesini istiyorum. Futbolcu için şayet olmazsa olmazdır hayatının merkezine futbolu koymak. Can kulağıyla bizi dinliyor ve istediklerimiz eksiksik yapmaya çalışıyor. Gözlerinde gelişim istediğini görüyorum. Ndayishimiye’i kulübümüze kazandıran isim Aykut Kocaman. Aykut hoca, savunmada kullandı. Önünün epey açık olduğunu düşünüyorum. Ligimizin en kıymetli oyuncularından birisi. Bu gelişmenini devam ettirise Avrupa’da fazlaca rahatlıkla oynayabilir.”
En büyük gayesi…
Kariyeri ile ilgili değerli açıklamalarda bulunan başarılı çalıştıcı en büyük maksadının büyük kadrolarda teknik yöneticilik yapmak istediğini söylemiş oldu.
Emre Belözoğlu’nun mesleği ile ilgili kelamları açıklamaları şöyle:
“Ben, yurt ortasında ve yurt haricinde oynadığım ekiplerde taraftarlar kadrosunda daima sevilen bir oyuncu oldum. Beşerler beni hayli sevdi. Oynadığım gruplarda teknik yöneticilik bana nasip olurmu bilmem lakin bu beni epey keyifli eder. Şu an biroldukça teknik adama göre kendimi hayli güzel hissettiğim bir kulüpte çalışıyorum. En büyük amacım Avrupa’da teknik adamlık yapmak büyük. Bunun mühleti ne vakit olur bilmiyorum ancak önümde bunu yapabilecek vaktim var. Futbolu hayli sevdiğim için çabuk öğrenmeye yatkın bir imal var. En büyük maksadım oynadığım gruplarda olurmu bilmem lakin Avrupa’da teknik adamlık yapmak.