En Lezzetlisinden Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- Hindistan cevizi (isteğe bakılırsa süsleyebilirsiniz)
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurtalarımızı bir kaba alıp köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Şekerimizi de ekleyip çırpıyoruz.
- sonrasındasında süt sıvı yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Diğer malzelerimizi de ( kabartma tozu, unumuzu eleyerek ve vanilinimizi de) ekleyerek ozdeşlene kadar çırpıyoruz.
- Büyük uzunluk dikdörtgen borcamımızı yağlayıp borcamımıza döküyoruz.
- 180 derecede 25 30 dakika ortası denetim ederek pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken sos gereçlerimizi bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Son olarak fırından aldığınız kekimizin birinci sıcaklığı çıktığında sosumuzu üzerine döküyoruz.
- Dilimleyip üzerini süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.