En sıradan Çok Lezzetli Rulo Pasta

Leila

Global Mod
Global Mod
En sıradan Çok Lezzetli Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker -200ml
  • 1 çay bardağı ılık süt -125ml
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Krema için;

  • Hazır pastacı kreması
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • İstenilen meyve
  • Damla çikolata
En sıradan Çok Hoş Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 3 adet yumurta (Eğer küçük ise 4 kullanılmalı) ve şeker kabarıp, köpük köpük olana dek çırpılır. Hacim olarak 3 katına cıkıyor. Ilık süt de eklenip, epeyce kısa çırpılır.
  2. ondan sonrasında un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karışımın köpük hali söndürülmeden karıştırılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilip karışım tepsiye dökülür eşit bir biçimde düzeltilir.
  3. 170 derecelik ısıtılmış fırında en çok 20 dk pişirilir. Keki fırında kurutmamak sararken kırılmaması için fazlaca kıymetli. Fırından çıkardıktan daha sonra birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra rulo olarak yağlı kağıt ile sarılır soğumaya bırakılır.
  4. Hazır pastacı kreması süt ile çırpılarak dolaba kaldırılır. Kek soğuyana dek kıvamı yeterlice sertleşecektir.
  5. Meyveler minik minik doğranır. Ben çilek ve kivi kullandım.
  6. Soğuyan kek açılır, yağlı kağıttan ayırarak yeniden rulo olarak saralım keki kağıttan kurtarmak için bu süreç yapılır.
  7. Kremanın 3 te biri üzeri için ayrılır kalan 3 te 2 si kekin ortasına eşit olarak sürülür meyveler ve damla çikolata kekin orta kısmına eşit yayılır.
  8. Uç kısımlarına meyve serpmiyoruz rulo yaparken yapışıp yuvarlak hal aldırabilmek için. Uç kısmından başlayarak rulo olarak sarılır.
  9. Kalan krema üzerine kaplanır, istenilen biçimde süslenebilir. Ben süs çikolata damlaları kullandım. Hindistan cevizi, eritilmiş çikolata şeritleri kullanarak da süs yapabilirsiniz. Deneyenlere afiyet şifa olsun.
En sıradan Çok Güzel Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı