En Ülkü Beyaz Çikolatalı Browni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram bitter kuvertür çikolata
- 150 gram (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) şeker
- 90 gram (3yemek kaşığı) tereyağı
- 150 gram (1 su bardağı) un
- 3 yumurta
- 1 paket vanilya (1 çay kaşığı vanilya esansı da olabilir)
- 1 çimdik tuz
- 1 büyük tablet beyaz çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırını 150 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz. Tereyağını küçük ocakta kısık biçimde yakmadan eritiyoruz, bu ortada bitter çikolatayı da içine atıp, ikisini kristalleştirmeden eritiyoruz yakmamaya dikkat ediyoruz altını kapatıyoruz.
- 20 cm lik borcamı tereyağlıyoruz üzerine yağlı kagıt içine tam oturacak biçimde yayıyoruz (Kağıdı en evvel yeterlice buruşturun top haline getirdikten daha sonra açıp rahatça yayabilirsiniz) çikolatalı karışım bir kenarda soğumaya devam ediyor.
- Bir kapta 3 yumurta ve 150 gram şekeri vanilya özü ile birlikte düzgünce köpüklensene kadar çırpıyoruz. daha sonrasında içine çikolatalı karışımı ekliyoruz kısacık bir karıştırmadan daha sonra içine 150 un ve bir çimdik tuzu ekliyoruz.
- Bu karışımı borcama istikrarlı bir biçimde döküyoruz. Kek üzere bir kıvamı oluyor. Üzerine 1 tablet çikolatayı üstü açıkta kalmayacak biçimde ve tabana değmeyecek biçimde diziyoruz. Açıkta kalır yada tabana bedelse yanıp kristalleşiyor.
- 35 dk 150 derece ısınmış fırınımızda pişiriyoruz en ülkü bu biçimde buldum ben siz fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.
- Üzerine konutta glazür vardı onunla form verdim ve meskende ne var ise süsledim. Siz isterseniz olduğu üzere de tüketebilir üzerine çilek vişne yada benim üzere de yapabilirsiniz afiyet olsun.