Enfes Kesim Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı kakao
- 2 paket vanilin
- 2 paket kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 çay bardağı çikolata parçacığı
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle oda ısısındaki yumurtalarımızı çırpalım.
- Şekeri ilave edip çırpmaya devam edelim.
- Diğer materyalleri de üstte yazdığım sıraya nazaran ek edin.
- Kek hamurumuz hazır. Şayet kekim kalıba yapışıyor diyorsanız kek hamurunu hazırlamaya başlamadan evvel kesinlikle kalıbı margarinle güzelce yağlayıp buzluğa atın. Siz kek hamurunu yapana kadar oda buzlukta kalsın.
- ondan sonrasında kalıba yada tepsinize hamurumuzu döküp 200 derece de 25 dk pişirelim.
- Piştikten daha sonra dilerseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.
- Kalıpta yapıyorsanız kesinlikle kalıptan çıkarmak için soğumasını bekleyin. Herkese afiyet olsun.