Enner Valencia: “Bu manilere hazır olmamız gerekiyor”

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Sezona tesirli bir başlangıç yapan ve Spor Toto Harika Lig’deki gol krallığı yarışında tepede bulunan Fenerbahçeli golcü Enner Valencia, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.
Jorge Jesus ve yeni teknik heyetin gelişi ile inançlı bir grup oluşturduklarını belirten deneyimli oyuncu, “Sezonun başında olmamıza karşın hayli fazla gol atma imkanı yakaladım. Gol attığınız vakit öz inancınız de yükseliyor. Bir forvet oyuncusu için epeyce değerli. Hakikat bir yolda olduğumuzu düşünüyorum. bu türlü devam etmemiz gerekiyor. Mesleğimdeki en uygun dönem başlangıcını yaptım. Umarım, kadro olarak bu türlü devam ederiz ve her maç üzerine koyarak, gelişerek devam ederiz. Bu sene epeyce kuvvetli bir kadro oluşturduk. Her gün daha da düzgüne gidebilmek için epey çalışıyoruz ve dönem sonunda bu çalışmalarımızın meyvesini alıp, daima bir arada keyifli olacağımızı düşünüyorum.” tabirlerini kullandı.
Şampiyonluğu konuşmak için daha erken diyen Ekvatorlu golcü, “hemen çabucak ligin başındayız. Yeterli bir başlangıç yaptığımız hakikat. bu türlü her gün üzerine koyarak devam etmek istiyoruz. Maçlar oynandıkça rakipler bizi daha yakından tanıyorlar. Nasıl oynadığımızı daha düzgün anlıyorlar. İşleri zorlaştırmak için bize karşı tedbirler almaya çalışıyorlar. Bizim de bu manilere hazır olmamız gerekiyor. Konuşmanın çabucak hemen erken olduğunu düşünüyorum lakin biz ekip olarak şampiyonluk için savaşmaya hazırız.” dedi.
Forma reakabetine de değinen Valencia, “Oyuncular içindeki rekabet her insanın performansını üst çekiyor. Bu yalnızca benim konumum için geçerli değil, kadrodaki her konumda oynayan oyuncuların kendi ortalarında rekabet oluyor. Bu da sizi daha fazla çalışmaya zorluyor. Ve bu türlü maçlarda daha âlâ performans sergileyebiliyorsunuz. Benim durumumda da hayli fazla âlâ ve büyük oyuncu var; Joao Pedro, Michy Batshuayi ve Serdar Dursun üzere. Birinci 11’de oynayabilmek ve maçlarda mühlet alabilmek için idmanlarda elimizden gelenin en uygununu yapmaya çalışıyoruz. Ortamızda sağlıklı bir rekabet var. Biz elimizden gelenin en güzelini yapıyoruz. Seçim yapmak hocanın sonucu.” açıklamasını yaptı.