Erişteli Havuç Ve Patatesli Yeşil Mercimek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 küçük uzunluk havuç un yarısı
- 1 küçük uzunluk patates
- 1 küçük uzunluk sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek k zeytinyağı
- 2 litre su
- 1,5 yemek kaşığı salça
Not EkleTarifi Yazdır
- Yeşil mercimek suda bir taşım kaynatılır ve süzülür.
- Soğan ince doğranır, içine sarımsak rendelenir ve zeytinyağında yumuşayana kadar kavrulur.
- Havuç ve patatesler rendelenir, yumuşayan soğan ve sarımsağa eklenir 3 dakika daha kavrulduktan daha sonra salça eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Haşlanmış ve süzülmüş yeşil mercimek ve erişte de eklenip suyu ek edilir.
- Kaynadıktan 15 dakika daha sonra erişte ve yeşil mercimeklerin pişme oranlarına bakılır. Servis edilir afiyet olsun ????.