Son 4 komitenin liderlerini hatırlayalım… Yusuf Namoğlu, Zekeriya Alp, Serdar Tatlı, Ferhat Gündoğdu ve bir daha Sabri Çelik… Ferhat Gündoğdu’yu hiç tanımıyorum. Karşılaşmadım, konuşmadım, çay içmedim. Öbür isimleri biliyorum. Ferhat Gündoğdu için bir şey diyemem. Aslında o denli ya da bu biçimde hayli komite liderinin yapamadığı cürette bir işe girdi, Nihat Özdemir gerisinde sağlam durdu fakat Servet Yardımcı koltuğu kaybetme tasasıyla maalesef dik duramadı. Yapılan iş bir ihtilaldi, Türk futbolu için epey iyi bir iş olacaktı. Şayet başarılı olsaydı 15-20 yıl Türk hakemliğinde ve Türk futbolunda inanılmaz bir düzgünleşme olacaktı ancak başarılı olamadı, eskiye döndük. Artık daha da makus. Plakası alınan hakemler var. 06, 34, 35… İnanılmaz bir kan davası çıkacak ve intikam alınmaya başlanacak. Öteki dört komite liderini tanıyorum… hiç biri sakat işlere girmediler. Hepsi düzgün tiplerdi. Kimisi daha yürekliydi, kimisi daha ölçülü. Uygun şeyler yapmaya kalktılar fakat topluluktaki eşek arıları sağı solu soka soka onlara da ziyan verdiler. Onlar da illallah deyip, gitmediler kaçtılar. Artık gelelim sadede; artık bundan daha sonra Türk futbolundan hakem olarak fazla bir şey beklemeyin. Ben 4 yıldır VAR gelmesine karşın VAR ve AVAR’a kenardan bakıyordum. Bu son hadiselerden daha sonra işin rezilliği daha âlâ meydana çıktı. Bundan daha sonra VAR’a da AVAR’a da inanmıyorum. Hepsi göstermelik. Zira oradakiler birilerine hizmet ediyorlar, bu da gün yüzüne çıktı. Düşünün bir hafta öncedenki bir maçın VAR konuşmasını bir hafta daha sonra dinlemek isteyip dinleyen, bir yere hizmet eden hakemler var- (dı) – mış… Pekala bunlar kimlere hizmet ediyorlardı sanki? Kimlere mi? Giden komitenin karşı geldiği kümelere. Artık bundan daha sonra kimse maçların alanda oynanıp bittiğini bana anlatamayacak. Bunu deneyimlerime dayanarak hayli net söylüyorum. Yusuf Namoğlu A Spor’a geldi bir gün ve epeyce enteresan bir cümle kullandı. ‘Davulu benim boynuma taktılar tokmağı diğerleri vuruyordu.’ Gerçekten bıraktı gitti. Bu son olaylarda tokmağın kimin elinde olduğu ortaya çıktı. Bundan daha sonra davulu da MHK Lideri’nin boynuna koymazlar. Kendileri çalarlar kendileri oynarlar. Ve ben geçtiğimiz 4 yılda bize gelen imajlar, seyrettiğim maçlar ve son hadiselerden daha sonra gerçek oynanmadığını ve hiç birinin onaylanmaması gerektiğini artık biliyorum. Bu sene lig esasen bitti. Şampiyon da düşenler de belirli fakat seneye neler olacak goreceksiniz. Sakın bana ‘Ya Erman Toroğlu sen müneccim misin’ demeyin. Müneccim olmaya gerek yok. Bunları görmezseniz aptalsınız demektir. Seneye oynanacak orta oyununu son derece lezzetle ve keyifle izleyeceğim. Maalesef bana epeyce büyük iş düşecek. Beni yoracaklar. Perdenin önündekilerle bilhassa perdenin ardında oynayanların alayının gözlerinden öperim.
NOT: Kitabım piyasaya çıkalı 15 gün oldu. İçinde neler var neler… Hakem olayları dahil kimseden daha bir ses çıkmadı. Çok merak ediyorum, bu ortasında bulunan beşerler meyyit taklidi yapmaya devam mı edecekler yoksa beni mahkemeye mi verecekler. Bekliyorum. Bu kitaptan gelen maddi geliri almayacağım Darüşşafaka’ya yollayacağım.
NOT: Kitabım piyasaya çıkalı 15 gün oldu. İçinde neler var neler… Hakem olayları dahil kimseden daha bir ses çıkmadı. Çok merak ediyorum, bu ortasında bulunan beşerler meyyit taklidi yapmaya devam mı edecekler yoksa beni mahkemeye mi verecekler. Bekliyorum. Bu kitaptan gelen maddi geliri almayacağım Darüşşafaka’ya yollayacağım.