Erman Toroğlu’dan gündeme bomba üzere düşecek soru!

kunteper

Global Mod
Global Mod
Pazar günü Ekip Oyunu programında inanılır üzere olmayan bir hakem hadisesinden bahsettim.
Bizim Kadro Oyunu yayından daha sonra yapılan yayınlarda basındaki kimi beşerler tuhaf tuhaf şeyler konuşmuşlar. Olağan kelam uçuyor.
Ben de bu yazıyı yazmak mecburiyetinde kaldım. Artık bu ilerizekalı televizyoncu ve gazeteciler sanki ne yapacaklar.
Tarih 21 Kasım 2021…
Galatasaray ile Fenerbahçe oynuyor. Maçın hakemi Halil Umut Meler. VAR hakemi Yaşar Kemal Uğurlu.
Tarih 26 Kasım 2021… Yani bu maçtan 1 hafta daha sonra. 2 tane Muhteşem Lig maçı oynanıyor. Tarık Ongun denen yardımcı hakem bu maçların birinde AVAR olarak misyon yapıyor.
Ve bu Tarık Ongun 1 hafta evvel oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçında Halil Umut Meler ile VAR hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’nun konuşmalarını dinlemek istiyor.
Olacak şey değil. Bu konuşmaları Türkiye’de 2 kişi dinleyebilir. Biri TFF lideri, biri MHK lideri.
Bu sırada bir diğer maç daha var. Onun da VAR ve AVAR’ları nazaranvliler. Tartışma büyüyor ve maalesef teknikte çalışan arkadaş bu konuşmaları Tarık Ongun’a dinletiyor. Daha doğrusu Tarık Ongun zorla bu konuşmaları dinliyor.
Bakınız televizyonda konuştuklarımı motamot yazıya döküyorum. Bunun üzerine MHK olayı duyuyor. Orada bulunan teknik gruptan ve hakemlerden savunma istiyor. Hem hakemler hem teknikteki arkadaş savunmalarını veriyorlar. Bunun üzerine de MHK, Tarık Ongun’dan söz istiyor. Tarık Ongun’un yanıtı epeyce enteresan. “Ben bu biçimde bir şey yapmadım” demiyor.
“Hatırlamıyorum” diyor. Özrü kabahatinden büyük.
MHK bütün ayrıntıları toplayıp kağıda dökerek mevzuyu Disiplin Heyeti’ne yolluyor.
Ey kamuoyu Tarık Ongun kime yahut kimlere hizmet ederek Halil Umut Meler ile Yaşar Kemal Uğurlu’nun konuşmalarını dinliyor?
Neyi öğrenmek istiyor?
Hangi arkadaşlarına ve ağabeylerine bilgi verecek?
Türkiye’deki rezilliği düşünebiliyor musunuz?
Ve maalesef bunların görsel ve yazılı basında uzantıları var. Bunlar Türk futbolu için tehlike olmaya başladılar. Şayet spor kamuoyu dikkat ederse hakem konusunda oynanan orta oyunu rahatça bakılırsacek.
Artık sona geliyorum. Ben Tarık Ongun’un yerinde olsam Erman Toroğlu denen adamı Pazartesi sabahı saat 09.00’da mahkemeye veririm.
Ona dünyanın kaç bucak olduğunu gösteririm. Lakin onun basındaki uzantıları hala işi sulandırmaya kalkıyorlar.
Bakınız sayın okuyucular.
Hakemler Türkiye’de maçları yönetim etmeyi geçin, futbolu yönetim etmeye kalktılar.
Bunların ağabeyleri de var. Sonunda Nihat Özdemir dayanamadı “Ne işiniz var ise görün” diyerek gitti. tıpkı vakitte isimler vererek.
Hakem direkt olmalı, sağlam olmalı, kıçı başı oynamamalı.
Alayınıza iyi işler.