Et ve Süt Kurumu’ndan Kılıçdaroğlu açıklaması

Samuag

New member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çocukların beslenme hakkının korunmasını konuşmak için sabah saatlerinde Et ve Süt Kurumu’na gitti.

İÇERİ ALINMADI

İçeri alınmayan Kılıçdaroğlu, bina önünde yaptığı açıklamada, Et ve Süt Kurumu’nun çiftçinin, üreticinin yanında olması gerektiğini söylemiş oldu.

İktidarı eleştiren CHP önderi, ”Beşli çeteye sağladığın imkanları onun binde birini üreticiye verirseniz Türkiye’de hiç bir çocuk yatağa aç girmez” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyleki:

”Daha evvel Türkiye İstatistik Kurumu’na gitmiştim. TÜİK enflasyonu düşük göstererek, milyonlarca insanın düşük artırım almasına yol açıyordu. ondan sonrasında kelamlı imtihanda hakları yenen gençlerin uğradığı haksızlığı duyurmak için Ulusal Eğitim Bakanlığı’na gitmiştim. bir epey genç kelamlı imtihandan elenmişti.

”BURADA BULUNMAMIN TEMEL niçinİ ÇOCUKLARIN HAKLARINI SAVUNMAK”

Bugün Et ve Süt Kurumu’nun önündeyim. Randevu için telefon ettim, randevu verilmedi şu ana kadar. Burada bulunmamın temel sebebi çocukların haklarını savunmak. Bayan milletvekilleriyle birlikteim. Bütün anneler çocuklarının âlâ beslenmesini isterler. hiç bir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım.

”ET VE SÜT KURUMU ÇİFTÇİNİN YANINDA OLMALI”

Et ve Süt Kurumu çiftçinin, üreticinin yanında olmalı. Beşli çeteye sağladığın imkanları onun binde birini üreticiye verirseniz Türkiye’de hiç bir çocuk yatağa aç girmez.

“MİLLETİN SESİ MİTİNGLERİNE YİNE BAŞLAYACAĞIZ”

Hangi minimum fiyatlı kıyma alabilecek çocuğuna nizamlı süt alabilecek? Ramazan Bayramı’ndan daha sonra ‘Milletin Sesi’ mitinglerine bir daha başlayacağız.”

Kılıçdaroğlu, ziyarete ait olarak toplumsal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu.

CHP önderi, paylaşımında şu tabirlere yer verdi:

”Çocuklarımızın beslenme hakları için Et ve Süt Kurumu’na gittik. Öğün atlamak zorunda kalan çocuklarımızın kursağından et ve süt geçsin diye gittik. Çocuklarımızın kâfi beslenme hakkı artık ulusal öncelik sorundur. Derin yoksullukla ilgili kıymetli araştırmalar yapan Hacer Foggo ve daima alanda olan bayan arkadaşlarımıza, Et ve Süt Kurumu ziyaretimde bana eşlik ettikleri için teşekkür ederim.”

ET VE SÜT KURUMU’NDAN AÇIKLAMA

Et ve Süt Kurumu’nun Twitter’daki hesabından yapılan yazılı açıklamada ise, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çarşamba günü kurumu arayarak randevu talep ettiği açıklandı.

Açıklamada, randevu talebine dün geri dönüş sağlandığı belirtilerek şöyleki denildi:

“Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci ile görüşmeniz daha uygun olur, çünkü sizlerin muhatabı kendisidir. Sayın Bakanımız gerekli görürlerse o görüşmeye bizleri de davet eder’ yanıtı verilmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun verilen bu yanıta karşın Et ve Süt Kurumu’nun önüne gelerek basın açıklaması yapmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

”GERİSİ ONLARA KALMIŞ” DEMİŞTİ

CHP başkanı Kılıçdaroğlu, dün akşam toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çocukların beslenme hakkının korunmasını konuşmak üzere Et ve Süt Kurumu’ndan randevu istediğini belirtmişti.

“Herbiçimde bir yerlerden müsaade alamadılar ki ses yok” diyen Kılıçdaroğlu, bugün saat 10.00’da Et ve Süt Kurumu’na gideceğini açıklamıştı.

CHP önderi, ”Evlatlarımızın beslenme hakkını konuşmak için saat 10.00’da devletimizin onurlu bürokratlarına gideceğim. Gerisi onlara kalmış” paylaşımında bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu daha evvel de Merkez Bankası’nı ziyaret ederek Merkez Bankası Lideri Şahap Kavcıoğlu ile görüşmüştü.

CHP başkanı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Ulusal Eğitim Bakanlığı’nı da ziyaret etmek istemiş lakin içeri alınmamıştı.