Etimek Tatlısı Tanımı

Leila

Global Mod
Global Mod
Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket vanilya
Süslemek için;

  • Hindistan cevizi ve çilek
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım.
  2. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk daha sonra altını kapatarak şerbeti 10 dakika kadar beklettim.
  3. Bu ortada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım.
  4. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek biçimde dağıttım.
  5. Etimekler ıslanırken çabucak muhallebiyi hazırlamaya başladım.
  6. Muhallebili kadayıf tanımının yapılışı:muhallebi yapacağımız tencerenin içine şeker, nişasta ve unu ekleyerek karıştıralım.
  7. daha sonra yavaşça sütü ekleyerek çırpalım göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  8. Topaklanmaması için daima karıştırıyoruz.
  9. Piştikten daha sonra ılımaya bırakıyoruz.
  10. Kaymak olmaması için birtakım bazı karıştırıyoruz.
  11. Ilıdıktan daha sonra içine toz kremşanti ve vanilya ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
  12. Ilıdıktan daha sonra etimeklerin üstüne döküp yayalım.
  13. Buz dolabında en az bir saat üstü sertleşene kadar soğutalım.
  14. En son hindistan ceviziyle üzerini kaplayıp dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. daha sonra yeniden dolaba kaldıralım.
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı