Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 12 adet tuzsuz etimek
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket kremşanti
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi ve çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım.
- Kaynamaya başladıktan 5-6 dk daha sonra altını kapatarak şerbeti 10 dakika kadar beklettim.
- Bu ortada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım.
- Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek biçimde dağıttım.
- Etimekler ıslanırken çabucak muhallebiyi hazırlamaya başladım.
- Muhallebili kadayıf tanımının yapılışı:muhallebi yapacağımız tencerenin içine şeker, nişasta ve unu ekleyerek karıştıralım.
- daha sonra yavaşça sütü ekleyerek çırpalım göz göz olana kadar pişiriyoruz.
- Topaklanmaması için daima karıştırıyoruz.
- Piştikten daha sonra ılımaya bırakıyoruz.
- Kaymak olmaması için birtakım bazı karıştırıyoruz.
- Ilıdıktan daha sonra içine toz kremşanti ve vanilya ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
- Ilıdıktan daha sonra etimeklerin üstüne döküp yayalım.
- Buz dolabında en az bir saat üstü sertleşene kadar soğutalım.
- En son hindistan ceviziyle üzerini kaplayıp dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. daha sonra yeniden dolaba kaldıralım.