Etli Nohutlu Bamya Yemeği (Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 su bardağı haşlanmış nohut
 - 250 gram kuşbaşı et
 - Yarım kilo bamya
 - 1 orta uzunluk kuru soğan
 - 3 su bardağı sıcak su
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 1 yemek kaşığı domates sosu yada rendelenmiş domates
 - 2 yemek kaşığı zeytin yağı
 - 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı pulbiber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle nohudu ve kuşbaşı etimizi düdüklü tencerede yarım saat haşlayalım.
 - Bamyalarıda yıkayıp, süzdürdükten daha sonra başlarını külah halinde keselim.
 - Tencereye sıvı yağ ve zeytin yağımızı alıp, ince ince doğradığımız soğanları da ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.
 - Domates salçası ve domates sosunu ekleyip, 2 dakika daha kavuralım.
 - Haşlanan nohudu, etimizi ve kaynar suyumuzu da ek edip iki dakika daha pişirelim.
 - En son bamyalarımızı ve tuzumuzu baharatlarımızı ekledikten ocağın en küçük gözünde pişirelim.
 - Bamyalar yumuşayınca ocağın altını kapatalım ve servise hazır. Afiyet olsun ????????????