Etli Nohutlu Kuru Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Etli Nohutlu Kuru Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 3 su bardağı dolusu kuru patlıcan
 - 1 su bardağı dolusu nohut
 - 400 gram kuşbaşı eti
 - 1 soğan
 - 1 domates
 - Sıvı yağ
 - 2 yemek kaşığı tereyağ
 - 2 yemek kaşığı salça
 - 4-5 diş sarımsak
 - Tuz, karabiber
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Nohutları akşamdan ıslayın.
 - Patlıcanları yumuşayana kadar haşlayın ve daha sonradan süzün.
 - Bir tencereye yağı ve doğranmış soğanı koyup kavurun.
 - Üzerine eti koyup kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.
 - Salçayı koyup, üzerine öbür gereçlerin hepsini ekleyip, baharatını koyup karıştırın.
 - Üzerine kaynanmış su koyup, yaklaşık 1 saat kısık ateşte kaynatın.
 
Etli Nohutlu Kuru Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı