Etli Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
İç gereci için;
Not EkleTarifi Yazdır
İç gereci için;
- 2 orta uzunluk patlıcan
- 2 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk havuç
- 1 orta uzunluk soğan
- 10 adet orta uzunluk mantar
- 1 çay bardağı bezelye
- 300 gram kuşbaşı dana eti
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Un (göz sonucu)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kaşar peyniri rendesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları, patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp derin yağda kızartıyoruz.
- Yağdan çıkarınca derin bir tencereye alıyoruz.
- Mantarları küp küp doğrayıp evvel kendi suyunda daha sonra 1 yemek kaşığı yağda kavuruyoruz.
- Kızarttığımız öteki sebzelerin içine ekliyoruz.
- Soğanları jülyen biçimde doğruyoruz. 1 yemek kaşığı yağda kavuruyoruz. Sebzelerin içine ekliyoruz.
- Ardından 1 çay bardağı bezelyeyi haşlayıp suyunu süzüp sebzelerin içine ekliyoruz. Eti sıcak tavaya direk atıp evvel kendi suyunda kavuruyoruz.
- Ardından 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip uygunca kavurduktan daha sonra sebzelerin üzerine ekliyoruz.
- Baharatları ve tuzu atıp düzgünce karıştırıyoruz.
- Bir kaba suyu koyup içine tuzu atıyoruz.
- sonrasındasında unu yemek kaşığı ile yavaş yavaş karıştırarak suya ekliyoruz.
- Kek kıvamından daha sıvı bir hamur elde ediyoruz.
- Sıcak tavada krep üzere pişiriyoruz.
- Pişen krepleri alıp içine harçtan doldurup kapatıyoruz. Kolaylık olsun diye kasenin ortasında doldurma sürecini yapabilirsiniz. Tepsiye diziyoruz.
- Ardından bir tavaya beşamel sos için tereyağını koyup eriyince unu ekleyip kavuruyoruz. Kokusu çıktıktan daha sonra sütü ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynayınca tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatıyoruz.
- Tepsiye dizdiğimiz kreplerin üzerine döküyoruz.
- Kaşarı istediğimiz kadar üzerlerine koyup 180 derece fırında fansız ayarda üzeri kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz. Sıcak sıcak kaşarı donmadan servis ediyoruz.