Eye Toscana, çok genç girişimciler en yenilikçi fikir için ödül için yarışıyor

Samuag

New member
Florence, Prato, Arezzo, Pistoia ve Mugello bölgelerinden gelecek vaat eden dokuz genç girişimci ekibi, ilk EYE Toskana Ödülünü kazanmak için yenilikçi, somut ve etik iş fikirleriyle yarışıyor. İş planlarını yarın, 5 Haziran Çarşamba günü saat 10.00'dan itibaren Toskana Bölgesi Başkanlığı Sala Pegaso'da (Piazza Duomo 10, Floransa) toplanacak uzmanlardan oluşan bir jüri önünde sunacaklar. En iyi değerlendirilen kişi bölgesel kupayı ve Coleliwork yardım şirketi tarafından sunulan 1.000 Euro'luk ödülün sahibi olacak.

Ödül töreninde Toskana Bölgesi Başkanı da hazır bulunacak.

Yarışmaya katılan geleceğin girişimcilerinin tamamı 16-17 yaş aralığındaki gençlerden oluşuyor; bazıları kendi uzmanlık alanlarında EYE 2024 Ödüllerini kazandı. Diğerleri ise kendi bölgelerinde yapılan yarışmalarda özel mansiyon elde ederek, diğer illerdeki emsallerinden daha üstün değerlendirilerek büyük finale yükseldiler.

Tüm bu lise öğrencileri olan gençler, Artes Lab'in düzenlediği, girişimcilik ve iş etiği dünyasını keşfetmelerine olanak sağlayan EYE Ethics & Young Entrepreneurs girişimci inovasyon yoluna katıldı. Daha sonra kendi iş projelerini oluşturdular ve uzmanlardan oluşan bir jüri önünde bir yarışmaya katılarak önerilerinin somutluğu, aynı zamanda özgünlüğü ve temsil ettiği etik değerler açısından oldukça olumlu görüş aldılar.

2023 yılından bu yana, Giovanisì projesiyle Toskana Bölgesi, Anci, Artes Lab ve Confindustria, CNA ve Confartigianato'dan genç Toskana girişimcileri, EYE etik gençlik girişimci inovasyon eğitim modelini Toskana genelinde yaymak için mutabakat zaptı imzaladı.

Rakip fikirler, yazarlar ve menşe okullar/şehirler:
OTOMATİK BAHÇE Rachele Conti, Erika Nuti, Stefano Pomposi, Gabriele Pratola, Alessandro Villani'nin orijinal ev yapımı ürünlerinin yetiştirildiği yerel sebze bahçesi. Onlar Pistoia'daki Fedi Fermi ve Liceo Forteguerri liselerinin öğrencileridir.
HAYVAN Tommaso Anzà, Adriano Lattanzi, Erika Piccirillo, Kelen Pollacci, Lio Wei'nin (Prato'daki Datini ve Dagomari liseleri) ekolojisine tamamen saygılı, güzel ve doğal bir ortamda dört ayaklı arkadaşınıza veda etmek için cenaze töreni ve refakatçi hizmeti
SICAKLIK Isıtmalı elbise askısı: Matteo Bigazzi, Matteo Carnevali, Alessandro Cecconi, Niccolò Ghezzi, Thomas Moretti (“Galileo Galilei” Arezzo Devlet Endüstriyel Teknik Enstitüsü öğrencileri)
BUDDYDRONE Dario Baroni, Carlvin Andrei Carino, Zahra Hakimi, Samuele Trigona ve Roxelle Villanueva (Borgo San Lorenzo Yüksek Öğrenim Enstitüsü “Giotto Ulivi”) tarafından uzak ve erişilemeyen bölgelere drone teslimat hizmeti
ORENTUN Flavio Ciaschi, Arianna Francioni, Marcantonio Nencioni, Vittorio Sabatini ve Sofia Ventura'nın (Scandicci'deki Russell Newton liseleri ve Floransa'daki Santa Maria degli Angeli liseleri) gezgin deneyimlerini optimize etmeye yönelik uygulama
OKUL REZERVASYONU Suriye Berti, Sara Cangioloni, Giovanni Colucci, Chiara Liboni ve Andra Ungureanu'nun (Brunelleschi ve Gramsci-Keynes Prato Enstitüleri) dijital kitapları için uygulama
NEZAKET Alessandro Balsamo, Giada Romano, Edoardo Laganà, Emilia columbari ve Blerta Krasniqi (Floransa'daki Elsa Morante liseleri ve Scandicci'den Russell Newton) tarafından iyiliğin yayılmasını teşvik eden uygulama
GARDİNYUM Claudio Marco Basaglia, Benedetta Barzagli, Alessandra Buonaiuti, Sergio Massoni, Niccolò Tomberli (Convitto Cicognini ve Istituto Datini di Prato) tarafından oynayarak bitkilere bakmayı öğreten uygulama.

Fikirleri değerlendirecek jüri, CNA Nazionale ve Toscana Genç Girişimciler Başkanı Simone Gualandi, Confindustria Toscana Genç Girişimciler Grubu Başkanı Stefano Luccisano, Confartigianato Imprese Toscana genç girişimciler Başkanı Giancarlo Mannini, Fakebusters Kurucu Ortağı ve AlumnEYE temsilcisi Filippo Maria Dolfi, Forconi Hukuk Bürosu Avukatı ve Artes Lab APS Başkan Yardımcısı Matteo Forconi, Coleliwork Başkanı Pietro Bardazzi, EYE Direktörü Luca Taddei.

Artes Lab APS tarafından 13 yıldır düzenlenen EYE Ethics & Young Entrepreneurs etik girişimcilik projesi, lise öğrencilerinin kendi başarılı iş fikirlerini geliştirmenin temellerini öğrenmelerine olanak tanıyor. Yıllar boyunca sunulan tekliflerin birçoğu daha sonra geliştirildi ve gelişen gerçekler haline gelen gerçek başarılara yol açtı. Yıllar geçtikçe EYE, bir Avrupa projesi sayesinde 8 ülkeye daha ihraç edildi.

EYE projesi, Fondazione CR Firenze, Confindustria Toscana Centro e Costa, Arezzo Belediyesi, Prato Belediyesi, Fondazione CR Prato, CNA Toscana Centro, Borgo San Lorenzo Belediyesi'nin katkıları sayesinde çeşitli yeterlilik alanlarında yürütülmektedir. Banco Fiorentino.
Toskana'daki liseler arasında Arezzo'dan Itis Galileo Galilei ve Convitto Nazionale Vittorio Emanuele II, Liceo Classico “Santa Maria degli Angeli” ve Floransa Elsa Morante Enstitüsü, Scandicci'den Russell Newton ve “Giotto Ulivi” Enstitüsü yer alıyor. ” Borgo San Lorenzo, ITTS Fedi-Fermi ve Pistoia “Niccolò Forteguerri” lisesi, Convitto Nazionale Cicognini, Dagomari, Datini, Carlo Livi enstitüleri ile Umberto Brunelleschi sanat lisesi ve Prato Gramsci-Keynes Enstitüsü .

Proje, Rotary Kulübü Chianciano Chiusi Montepulciano'nun katkıları sayesinde Montepulciano'dan Licei Poliziani ve Istituto Superiore Valdichiana'nın katılımıyla Siena bölgesinde 2024/2025'te daha da büyüyecek.

[In collaborazione con l’ufficio stampa di Artes Lab APS]