Fasulye Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram tazesinden temizlenmiş fasulye
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 3- 4 domates yada 1.5 su bardağı domates konservesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye suyumuzu alıp kaynatalım kaynayan suya temizlenmiş fasulyeleri alıp 5 dk haşlayalım( hayli haşlamayalım ki ezilmesin)
- Süzeğe alıp üzerine soğuk su tutalım.
- Kızartma tenceresini ocağa alalım yağımızı kızdıralım.
- ondan sonrasında fasulyeleri içine atıp kızartalım.
- Ayrı bir tavaya sarımsakları ve 2yemek kaşığı sıvı yağ koyalım. 1 -2 dk kavuralım.
- daha sonra üzerine domatesi ekleyip pişirelim.
- En son karabiber ,tuz ve sirkeyi ekleyip az daha pişirip altını kapatalım. Kızartıp servis tabağına aldığımız fasulyenin üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun.