Fincan Tatlısı (Hem yavaşça Hem Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre süt
- 2 kahve fincanı un (Tepeleme)
- 2 .5 kahve fincanı şeker
- 1 paket vanilya
- kaşık margarin
- Hindistan cevizi
- Çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda süt, un ve şekeri tenceremize alalım ve yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olduğunda ocağımızın altını kapatalım margarin ,ve vanilyayı ek edelim karıştıralım.
- Kahve fincanlarının içlerini ıslatalım rahat çıkması için ve muhallebilerimizi dolduralım.
- Tatlımız 3/4 saat buz dolabında dinlendirilir.
- Tatlıları fincandan çıkarırken kenarlarından hava almasını sağlayarak aykırı çevirerek hafifçeçe sallayalım.
- Çıkan tatlımızı hindistan cevizine bulayalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.