Fincan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba,
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 250 gram kadar tel kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba,
- Öncelikli olarak tatlımızın muhallebisini hazırlıyoruz.
- Bunun için sütü, unu, şekeri ve nişastayı bir tencereye alıyoruz ve orta ateşte yoğunlaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Koyulaşan muhallebimizin altını kapatıyoruz ve vanilya ile tereyağını da katarak güzelce karıştırıyoruz.
- ondan sonrasında muhallebimizi ıslattığımız fincanlarımıza dökerek soğumasını bekliyoruz. (Ben fincanlara koyduktan daha sonra yaklaşık 3 saat buzdolabında beklettim.)
- daha sonrasında teflon bir tavada tereyağını eritiyoruz ve içine şeker ile kadayıfı ekleyerek kızarana kadar kavuruyoruz.
- Ocağı kapatmadan evvel tavamıza cevizi de ekleyerek karıştırıyoruz.
- Kadayıflarımız güzelce kızardıktan daha sonra ocağın altını kapatıp, diğer bir kaba alarak soğumasını bekliyoruz.
- Son olarak dolapta beklettiğimiz muhallebimizi çıkarıyoruz.
- Fincanların ortasındaki muhallebilerimizi de aksi çevirip çıkararak, kavurduğumuz kadayıflara güzelce buluyoruz.
- Üzerini isteğe göre çikolata sosu, Antep fıstığı ya da meyvelerle süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun