Fincan Tatlısı

Leila

Global Mod
Global Mod
Fincan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 2.5 kahve fincanı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
Süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Karamel sos
  • Çikolata
Fincan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda süt, un ve şeker tencereyi alıp, yoğunlaşıncaya kadar uygunca pişirilir.
  2. Ocaktan aldıktan daha sonra margarin ve vanilya eklenir, çırparak karıştırılır.
  3. Kahve fincanlarının içlerini ıslatarak muhallebi doldurulur. Fincanlar ıslatılmaz ise, kalıp formunda çıkaramazsınız.
  4. Tatlımız soğuduktan daha sonra 4 saat buzdolabında bekletilir.
  5. Tatlıları fincandan çıkartırken, kenarlarından hava almasını sağlayıp karşıt çevirip fincan sallanır.
  6. Kalıp üzere düşen fincan tatlısı hindistan cevizine bulanıp istediğiniz biçimde süslenir. yavaşça olan fincan tatlımı deneyen herkese afiyet olsun. ????.
Fincan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı