Fincan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 su bardağı süt
- 2 kahve fincanı un
- 2.5 kahve fincanı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
- Karamel sos
- Çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda süt, un ve şeker tencereyi alıp, yoğunlaşıncaya kadar uygunca pişirilir.
- Ocaktan aldıktan daha sonra margarin ve vanilya eklenir, çırparak karıştırılır.
- Kahve fincanlarının içlerini ıslatarak muhallebi doldurulur. Fincanlar ıslatılmaz ise, kalıp formunda çıkaramazsınız.
- Tatlımız soğuduktan daha sonra 4 saat buzdolabında bekletilir.
- Tatlıları fincandan çıkartırken, kenarlarından hava almasını sağlayıp karşıt çevirip fincan sallanır.
- Kalıp üzere düşen fincan tatlısı hindistan cevizine bulanıp istediğiniz biçimde süslenir. yavaşça olan fincan tatlımı deneyen herkese afiyet olsun. ????.