Fındıklı Bisküvi Rulosu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 paket petibör bisküvi (tatlı olan farklı bisküvilerde ekleyebilirsiniz)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı(eritilmiş)
- Yarım su bardağı iri dövülmüş tuzsuz fındık
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda bisküviler fazlaca küçük olmayacak biçimde karıştırma kabında ufalayalım kesinlikle petibör bisküvisi olmak zorunda değil tatlı olan tüm kalmış bisküviler kullanılabilir.
- Pudra şekeri, kakao, vanilya, soğuk süt, ve bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ekleyelim.
- Bana bakılırsa en değerli noktası olan dövülmüş fındığı ekleyelim ve güzelce yoğuralım bu evrede 2 paket kadar kâfi olsa da daha sert bir pasta istiyorsanız bisküvi adedini arttırabilirsiniz.
- daha sonrasında streç sinema serilmiş bir tezgah üzerine hamuru rulo haline getirerek yerleştirelim.
- Streç sinema ile birlikte rulo yapalım ve en az 40 dk buzlukta bekletelim.
- Tatlı hazır olunca buzluktan alalım ve birer parmak kalınlığında keselim servis edeceğimiz tabaklarımıza alabiliriz ????.