Fındıklı Mozaik Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kek hamuru için;
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2-2,5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı fındık
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar güzelce çırpalım.
- hemen sonrasında sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpalım.
- Kabartma tozu vanilya ve unu ekleyelim ve spatula ile karıştıralım.
- hemen sonrasında harcımızın yarısı kadarını diğer bi kalıba alarak kakao ve 2 yemek kaşığı süt ekleyerek karıştıralım.
- Sade harcımıza fındık ekleyelim.
- Tereyağ ile yağladığımız kalıba evvel sade daha sonra kakaolu harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45-50 dakika pişirelim.
- Fırından aldığımız kek soğuyunca karşıt çevirip servis edelim.Afiyet olsun.