Fındıklı Sarma

Leila

Global Mod
Global Mod
Fındıklı Sarma Tanımı İçin Materyaller

Şerbeti için;

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Baklava için ;

  • 2 paket hazır baklavalık yufka
  • 1 kase fındık kırığı
  • 200 gram tereyağ yahut margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Fındıklı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tereyağını eritip içine sıvı yağ karıştırıyoruz.
  2. Şerbetimizin tüm materyallerini tencereye alıp kaynatıyoruz, 5 dk geçince kapatıyoruz.
  3. Yufkamızı paketten çıkartıp borcamı üzerine koyuyoruz borcam biçiminde kesiyoruz.
  4. Borcamı yağlıyoruz daha sonra yufkamızın her yerini yağlıyoruz.
  5. Fındık kırığını yufkanın her yerine serpiyoruz ,2 yufka olarak sarıyoruz.
  6. Sıkı sararak borcama yerleştiriyoruz.
  7. Tüm yufkalar için bu süreci gerçekleştiriyoruz.
  8. 180 derecede alt üst turboda pişiriyoruz çabucak kızarıyor dikkat????.
  9. Piştikten daha sonra fırından alıyoruz birinci 5 dk geçtikten daha sonra şerbeti üzerine döküyoruz.
Enfestoo deneyin ve benimle paylaşmayı unutmayın lütfen
❤
❤
❤
.

Fındıklı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı