Fındıklı Şekerpare

Leila

Global Mod
Global Mod
Fındıklı Şekerpare Tanımı İçin Gereçler

  • 150gr margarin
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 ,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un
Şerbeti için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Fındıklı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım ve kenara alalım. Şerbet soğuk,tatlı sıcak olacak.
  2. Un hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
  3. Akabinde yavaş yavaş un ekleyerek yoğurma sürecine devam edelim.
  4. Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten daha sonra bezeler kopartıp yuvarlayalım.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  6. Ortalarına fındık batırıp yumurta sarısı sürelim.
  7. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  8. Tatlımızı fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine dökelim. Afiyet olsun.
Fındıklı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı