Fındıklı Şekerpare

Leila

Global Mod
Global Mod
Fındıklı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin (Oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı kırılmış fındık (Cevizde olur)
  • 3 su bardağı un
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
Fındıklı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Tencereye şeker ve suyu alalım. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım. Vanilyayı ekleyip, karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
  2. Hamuru için bütün gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı. Form verip yağladığımız tepsiye dizelim. Bıçakla çizikler atalım.
  3. evvelinde ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  4. Fırından çıkan tatlımızı soğuk şerbetle birleştirelim. Şerbetini çektikten daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fındıklı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı