Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Evett bugün size yemelere doyamayacağınız fırın sütlaç tanımımı vereceğim.
- 1 su bardağı pirinç
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker (İsteğe nazaran arttırılabilir)
- Vanilya özü ( şekerli vanilin de olur)
Not EkleTanımı Yazdır
Evett bugün size yemelere doyamayacağınız fırın sütlaç tanımımı vereceğim.
- Birinci evvel pirinçlerimizi bir hoş yıkayalım.
- Tatlımızı yapacağımız tencereye koyalım.
- Üzerini geçecek kadar suyla haşlayalım. Bu esnada sık sık karıştıralım ki pirinçler nişastalarını bıraksınlar. ( kıvam için önemli)
- sonrasındasında haşlanan pirinçlere sütümüzü ekleyelim. Düzgünce kaynadıktan daha sonra şekerimizi ekleyelim. (çabuk taşabilir, ve tabanı tutabilir o yüzden ocağımızı kısık ateşte tutalım.
- Şekerle bir kaç dakika kaynadıktan daha sonra altını kapatalım. Bir iki damla vanilya özü ekleyelim.
- Fırın kablarına koyalım.
- Fırın kablarının yarısına gelecek biçimde su koyalım(su koymamız tatlımızın tabanının yanmadan yalnızca üzerinin kızarmasını sağlamak için)
- Evvelden ısıtılmış 200° alt üst ayarda üzerleri biraz yanana kadar pişirelim. Afiyetler olsun.