Fırında Çıtır Tatlı Patates Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 3 adet tatlı patates
 - Gereğince su
 - 1 su bardağı kaynar su
 - 1 tatlı kaşığı karbonat
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 adet limon
 - 2 diş sarımsak
 - 2 tatlı kaşığı mısır unu
 - 2 yemek kaşığı zeytin yağı
 - 1 çay kaşığı sarımsak tozu
 - 1 çay kaşığı kimyon
 - 1 tatlı kaşığı kekik
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 - 1 tatlı kaşığı köri
 - 1 çay kaşığı zerdeçal
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri yıkayıp soyduktan daha sonra parmak kalınlığında kesin.
 - Geniş bir kaba karbonatı, tuzu, suyu ve kaynar suyu koyun.
 - Kestiğiniz patatesleri su dolu kabın içine koyun ve 30 dakika bekletin. Bu süreç patateslerinizin çıtır çıtır olmasını sağlayacak.
 - Öbür geniş bir kapta limonun suyunu, zeytin yağını, mısır ununu ve baharatları karıştırın.
 - Dileğinize göre baharatları azaltıp çoğaltabilirsiniz.
 - Suyunu süzüp, havlu kağıt ile kuruladığınız patatesleri kaba alıp yeterlice harmanlayın,.
 - Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine patatesleri düzgünce dağıtın ve evvelde ısıtılmış fırında 200 derecede 25 dakika pişirin.
 - Patateslerinizi servis tabağına alıp dilediğiniz soslar eşliğinde servis edebilirsiniz.Afiyet olsun….