Fırında Kabak Dizme (Kabağı Birde bu biçimde Deneyin Derim) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 5 tane küçük uzunluk yeşil kabak
 - 3 tane orta uzunluk patates
 - 1 tane kırmızı kapya biber
 - 1 tane yeşil kapya biber
 - 2 tane soğan
 - 3 tane olgun domates
 - 6 kısım maydanoz
 - 1 tatlı kaşığı salça
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı sumak
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 tatlı kaşığı kekik
 - 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 - 4 yemek kaşığı zeytin yağı
 
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
 - 1 yemek kaşığı karışık salça
 - 2 diş sarımsak ezilmiş olucak
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 2.5 su bardağı sıcak su
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakları evvel yıkayın ,alt kısmını kesin sapları kalsın, çatalla çizikler atın.
 - Ortadan ikiye uzunluğuna kesin.
 - Patatesleri soyun, karelere kesin .
 - Biberleri uzunlamasına biraz kalın kesin.
 - Tavayı ocağa alın ,üzerine sıvı yağı ek edin.
 - Evvel kabakları kızartın, ondan sonrasında öteki materyalleri kızartın .Kağıt havluya alın.
 - Üzerine biraz tuz serpin beklesin.
 - Başka yandan soğanları piyaz doğrayın ,üzerine domatesleri kuşbaşı doğrayın üzerine ekleyin .
 - Maydanozu ince doğrayın ,domatesin üzerine ekleyin.
 - çabucak sonrasında tuzunu, zeytin yağını, baharatlarını, salçayı ekleyin elinizle karıştırın tepsinin altına yerleştirin.
 - Üzerine kızarttığımız kabakları fotoğrafta görüldüğü üzere dizin ,biberleri de ortalarına dizin .
 - Ortasına patatesin birazını koyun.
 - Öteki yarısını kenarlarına dizin .
 - Tencereye tereyağını eritip üzerine salçayı ve sarımsağı ekleyin karıştırın.
 - Üzerine sıcak suyunu ve tuzunu ekleyin karıştırın, ocaktan alın kabakların üzerine dökün.
 - Evvelce ısıttığınız 220 dereceli alt üst ayardaki fırına pişmeye bırakın .
 - 20 dakika piştikten daha sonrada fırından çıkarın ortasına sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın derim.