Fırında Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet kabak
- 1 adet orta uzunluk patates
- 6 7 kol taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- Küçük bir kase lor peyniri
- 1 küçük kahve fincanı zeytinyağı
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabaklarımızı ve patatesimizi rendeyip, suyunu sıkıyoruz.
- Ardından taze soğanımızı soğanlarımızı ince ince doğrayıp ekliyoruz.
- Maydanozlarımızı doğrayıp katıyoruz.
- Baharatlar ve tuzumuzu ekliyoruz.
- Peynirimizi, un ve yumurtalarımızı kırıp ekliyoruz.
- Spatula sayesinde bir hoş karıştıyoruz.
- Büyük uzunluk dikdörtgen borcamımıza kağlı kağıt serip,üzerine karışımızı yayıyoruz.
- Üzerine susam ve çörek otu serpiyoruz.
- 180 derecelik fırı da 30 35 dakika pişiriyoruz.Afiye olsun.