Fırında Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kilo kabak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gram kıyma
- 1 tane orta uzunluk kuru soğan
- 1 tane kapya biber
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakların kabuklarını soyup fazlaca ince olmayacak .
- Biraz kalın dilimlediğimiz kabakları 5 dk haşlayalım.
- Tavamıza sıvı yağ ve kıyma alıp kavuralım .
- Üzerine kuru soğan koyup kavurmaya devam edelim.
- Üzerine biberleri koyup kavuralım.
- Salça ve baharatlarınıda koyup tepsimizin tabanının yayalım haşladığımız kabakları kıymanın üzerine sıralayalım .
- Minik minik doğradığımız domatesleri üzerine döküp 1 su bardağı sıcak suyunuda dökün.
- Evvelden ısıttığımız 180 derecedeki fırında 30 dk pişirelim.
- Üzerine dereotu maydanoz ,yeşil nane ile süsleyip servis yapalım.