Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Not : Fırında yavaşça yağlanmış olarak kızaran karnabaharın yanında, havuç ve kırmızı kapya biberi yavaşça yağ ile tavada soteleyip servis edebilirsiniz, fazlaca yakışıyor.
Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 500 gram karnabahar
 - 2 adet yumurta
 - 1 çorba kaşığı un
 - 1 çorba kaşığı galeta unu
 - 1 paket kabartma tozu
 - Zeytinyağı, tuz ve karabiber
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharımızı 1 su bardağı su ile kendi buharında kısık ateşte orta sertlikte kalacak biçimde haşlayıp suyunu süzüp soğutalım.
 - Bir kase içerisine yumurta, un, galeta unu, tuz, karabiber, kabartma tozu ve zeytinyağını alalım.
 - Düzgünce çırpıldıktan daha sonra karnabaharları bu sosa batırıp yağlı kağıt serilmiş borcama alalım.
 - Evvelden ısıtılmış fırında 175 ile 200 derece aralığında üzeri kızarana pişirelim.
 - Pişen karnabaharımızı sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edelim.
 
Not : Fırında yavaşça yağlanmış olarak kızaran karnabaharın yanında, havuç ve kırmızı kapya biberi yavaşça yağ ile tavada soteleyip servis edebilirsiniz, fazlaca yakışıyor.
Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı