Fırında Kıymalı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 14 adet dolmalık biber
- 100 gram kıyma
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 9-10 kısım maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yaklaşık 2-3 bardak sıcak su
Not EkleTarifi Yazdır
- Dolmalık biberlerimizin içlerini temizleyip, yıkayalım ve altlarını kürdan yardımı ile 3-4 yerinden delelim.
- Domateslerin kabuklarından dolmalık biberlerimize kapak keselim. Kalan domateslerimizi küp küp doğrayalım.
- Soğan, maydanoz ve sarımsağı ince ince doğrayalım.
- Bir kaseye kıyma, pirinç, soğan, domates, maydanoz, sarımsak, salça, sıvı yağ ve baharatları koyup uygunca karıştıralım.
- Hazırladığımız iç materyaliyle biberleri 1 parmak boşluk bırakarak dolduralım.
- Kestiğimiz domates kabuklarını biberlere kapak yapıp kapatalım. Tenceremize dizelim.
- Ayrı bir kaseye salça, sıvı yağı, tuz ve sıcak suyu ekleyip karıştırarak sosumuzu hazırlayalım.
- Tencereye hazırladığımız sosu yavaşça dökelim.
- Önce yüksek ateşte suyun kaynamasını sağlayalım. Akabinde altını kısıp 30 dakika kadar pişirelim.
- Uygun bir fırın kabına biber dolmalarımızı dizip tencere de kalan sosu dökelim.
- Önceden ısıtılmış 200-220 derecelik fırında 15-20 dakika kızarıp, içini çekene kadar pişirmeye devam edelim. Deneyen herkese afiyet olsun ????.