Fırında Kıymalı Kuru Patlıcan (Afyon Usulü) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4,5 adet kuru patlıcan
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber pulbiber kimyon
- Tuz
- Domates
- Biber
- Maydanoz (isteğe bağlı)
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları kaynamış suya atıp, onlar haşlanırken soğan sarımsağı rendeliyoruz.
- Üzerine yumurta, yağ, tuz ve baharatları da ekliyor ve 20 dakika kadar haşlanmış yumuşamış patlıcanları da ince ince doğrayıp, (Dilerseniz soğan, sarımsak, patlıcan hepsini robottan da geçirebilirsiniz ben o biçimde yaptım) ekliyoruz.
- Karışımı borcama düzgünce serip, üzerine domates biber koyuyoruz.
- 200 derecede üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişiriyoruz.
- Pişen böreğimizi (Afyon da patlıcan böreği derler lakin tarife yufka, un vs girmediği için beşerler bu nasıl börek diyebiliyor) dilimleyip, sıcak servis ediyoruz. Ana yemek, orta sıcak ve çay yanında da her türlü giden yavaşça bir lezzet ???? Afiyet olsun????