Fırında Limonlu Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı süt
- 1 adet limon
- 1 su bardağı su
- 1 bardaktan biraz az pirinç
- 1.5 bardak şeker
- 1 paket vanilya
- Fındık yahut ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda orta uzunluk tencereye su ve yıkanmış pirinçleri ek edip ocağa alıyoruz yaklaşık 10 dakika pirinçler yumuşak kıvam alıncaya kadar pişirilir.
- Üzerine sütü ek edip karıştırılır üzerine şeker koyulur ve şeker eriyene kadar karıştırma devam edilir.
- Limonun kabuklarını rendenin kalın tarafı ile rendelenir sütlaca ek edilir.
- Kıvamını alan sütlacın altını kapatmasına yakın vanilya eklenir ve ocağın altı kapanır.
- Fırın tepsimize bir ölçü su koyulur ve sütlaç güveçlere bölünür ve fırına verilir. Deneyecek olanlara afiyet olsun ???? servisi ister soğuk ister ılık sevenlere yapabilirsiniz.