Fırında Pancar (Pazı) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 bağ pazı yahut pancar
- 1 tane orta uzunluk soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 tane yumurta
- 1 su bardağı lor peyniri
- 2 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu
- 1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
- Tuz, karabiber, pul biber
- Yarım su bardağı kaşar peynir rendesi
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel pancarlarımızı yıkıyoruz. Bu zerzevata birtakım yerlerde pancar, kimi yerlerde pazı diyorlar. Şuan vakti imiş????.
- Pancarları yıkadıktan daha sonra bir süzgece alıp, suyunu süzüyoruz.
- Kuru soğanımızı soyup, küçük biçimde doğruyoruz. Ben el rondosunda doğradım.
- Büyükçe bir tencereye (30 cm genişliğinde idi benim tencerem) doğranmış soğanımızı alıyoruz ve zeytinyağında hafifçeçe solduruyoruz.
- Salçamızı da ekleyip soğan kavurma sürecine devam ediyoruz.
- Pancarları göz sonucu doğruyoruz, büyüklüğü kıymetli değil, ateşe girince ufalıyorlar.
- Doğradığımız pancarları soğanı kavurduğumuz tencereye alıyoruz üzerine baharatları ve tuzu ek edip bir iki sefer karıştırıyoruz.
- Pancarlarımız suyunu bırakıyor. Tencerenin ağzı açık biçimde biraz daha pişiriyoruz, suyunu çekmesi için.
- Yaklaşık 15 dakika daha sonra tenceremizi ocaktan alıyoruz birinci sıcağının çıkmasını bekliyoruz.
- Yumurta, un ve lor peynirli harcımızı hazırlıyoruz kabartma tozunu da katıyoruz ve koyu bir harç elde ediyoruz.
- Harcımızı tenceredeki pancara ekliyoruz ve karıştırıyoruz, yağlanmış 30 cm çapındaki tepsimize döküyoruz.
- Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serpiyoruz.
- 200 dereceye ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyene kadar, 10 dakika kâfi olur, pişiriyoruz.pişirecek herkese afiyet olsun????.
- Ayrıca fazlaca yavaşça. Tam buğday unu,lor peyniri yerine istediğiniz unu ve peyniri koyabilirsiniz. Yumurta ölçüsü da sizin zevkinize kalmış tabi ki. Meskendeki herkes hayli beğendi????????.