Fırında Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 orta uzunluk patates
- 1 adet kuru soğan
- 250 gram kıyma
- 2 diş sarımsak
- 1-2 adet domates
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Maydonoz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı su
- Tuz
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tenceremize kıymayı koyup kavuralım.
- Soğanı, biberleri ve 3 kaşık sıvı yağ ekleyip pişirelim.
- Sarımsak ve domates salçası ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Domatesleri de ekleyip 1-2 dakika kadar pişirip baharatları,tuzu ve maydanozu ekleyip ocağı kapatalım.
- Patateslerimizi soyalım, yuvarlak dilimleyelim.
- Kızgın yağda azıcık kızartalım.
- Kızarmış patateslerimizin yarısını fırın kabımıza dizelim.
- Kıymalı harcımızın yarısını üzerine yayalım.
- Patateslerin yarısını da onun üzerine dizelim ve kalan harcımızı da yayalım.
- Sosumuz için domates salçası ,su ve tuzu karıştırıp üzerine dökelim.
- Üzerini domatesle süsleyebilirsiniz .
- 200 derecede evvelinde ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun.