“Galatasaray maçı dönemin gidişatını belirleyecek”

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Spor Toto Muhteşem Lig gruplarından Gaziantep FK’nin forveti Joao Figueiredo, 5. haftada deplasmanda Galatasaray ile oynayacakları maçta alacakları kararın, döneme ait maksatlarının bir göstergesi olabileceğini belirtti.
Kırmızı-siyahlı kadronun başarılı forveti Joao Figueiredo, kulüp tesislerinde gerçekleştirilen idman öncesi basın mensuplarına Galatasaray maçının sıkıntı geçeceğini söylemiş oldu.
Galatasaray maçının değerli olduğunu aktaran Figueiredo, “Dışarıda oynayacağız. Galatasaray büyük grup. Oradan alacağız puan yahut puanlar bizim dönem boyunca nerede olacağımızın göstergesi olabilir. Ya üstler için oynayacağız ya da ortalar için.” halinde konuştu.
Geçen dönem Türkiye’de birinci deneyimini yaşadığını belirten Brezilyalı futbolcu, kadronun performansına bağlı olarak kendi performans grafiğinin de düştüğünü söz etti.
Lige uygun başladıklarını anlatan Figueiredo, “Takım yeterli gittiği için ben de âlâ performans gösteriyorum. Antalyaspor maçının atmosferi sahiden hayli düzgündü. Maçı birinci yarı geride kapattık. İkinci yarı geri dönmesini bildik. Kulüp tarihinde birinci kere hat-trick yapmak benim için de ayrıcalık.” diye konuştu.
“Sezon sonunda 20 golü gaye olarak görüyorum”
Bu dönem kadronun başarılı gidişatı olduğunu vurgulayan Figueiredo, bunda katkısının olmasından memnunluk duyduğunu belirtti.
Figueiredo, bir basın mensubunun “sezon sonuna kadar kaç gol atmayı hedefliyorsun?” sorusu üzerine “Sezon sonunda 20 golü maksat olarak görüyorum.” karşılığını verdi.
Takım ortasında rekabet olduğunu tabir eden Figueiredo, “Pekhart’ın burada olması benim için kıymetli. O beni motive edecektir, ben onu motive edeceğim. bu biçimdelikle rekabetçi bir biçimde devam edeceğiz.” diye konuştu.
Eşinin 5 aylık gebe olduğunu, birinci çocukların her vakit talih getirdiğine inandığını söyleyen Figueiredo, attığı gollerden daha sonra sevinçlerini ona bakılırsa yaptığını kelamlarına ekledi.